dinsdag 29 december 2009

Het blok in het frame.

Zo nu alles globaal past konden we de basis een beetje in elkaar zetten en beginnen met het meet werk. Nu moesten we alleen nog even de tijd vinden om er even een dag voor uit te trekken. Nou het was zo ver, we konden beginnen om van een berg onderdelen één geheel te maken. We hadden de mono naar buiten gerold om er makkelijk om heen te kunnen werken. Het blok opgekrikt op de juiste hoogte en dan maar meten, meten en nog meer meten. We hadden er voor gekozen om de ophang beugels maar gewoon uit staal te maken. Makkelijk te lassen en dus ook weer makkelijk te veranderen als het nodig mocht zijn.We hebben gewoon een dikke strip staal genomen wat sterk genoeg moest zijn.

Na veel meet werk konden we de beugels in model gaan maken. Met het nodige vloek werk ging dit best aardig. De beugels namen al snel vorm aan. Nog even monteren om te kijken of alles goed zat. En dan de boel netjes aflassen. Hier me pa in actie !
Eigenlijk zijn het gewoon simpele beugels geworden maar toch ben je er al snel een hele middag druk mee. De tijd vliegt om maar aan het eind van de middag zat het blok er dan toch netjes in en zijn we weer een stapje verder gekomen. Voor is het gewoon een simpele strip met een knik er in geworden, twee bussen er tussen naar het blok toe en klaar. Achter is het als het waren een u-profiel geworden. Nu de winterdagen er aankomen en het dan nu toch echt wel kouder gaat worden moest ik en de mono en de mono-onderdelen de warmte maar eens op gaan zoeken. Aangezien mijn schuurtje vrij vochtig is mocht ik de leegstaande zolder van me ouders wel gebruiken om wat onderdelen op te slaan. Dus wat doe je dan, je zet je complete supermono maar op zolder. :-)